Bývanie v Slnečniciach má mnoho podôb

Ak uvažujete o bývaní v Bratislave, v Slnečniciach si môžete vyberať. Poďte sa s nami pozrieť, aké typy bývania štvrť ponúka.

Slnečnice sú po desiatich rokoch rozvoja pestrou mestskou štvrťou, v ktorej každý kút ponúka čosi iné. Nájdete tu súkromie pri lese aj živý mestský ruch; vysoký štandard aj prvé bývanie pre mladých. Nie je to náhoda: štvrť sme naplánovali tak, aby si v nej každý našiel to svoje a zároveň si mohol užiť blízkosť Dunaja a lužných lesov, ale aj vybavenosť lekármi, obchodmi a voľnočasovými príležitosťami.

Zorientujte sa u nás

Slnečnice tvoria dve zóny – Zóna viladomy a Zóna mesto. Zóna viladomy je takmer dokončená – uzavrie ju projekt Slnečnice UNIQ, v ktorom dopredávame posledné byty. Zóna mesto práve zažíva najväčší rozmach, ktorý bude pokračovať ešte niekoľko rokov. Bývajú v nej prví obyvatelia, vyrastá projekt Slnečnice POP a onedlho bude nasledovať výstavba projektu Slnečnice NAD MESTOM.

Každý z projektov v štvrti je pritom typický niečím iným. V tomto článku vás prevedieme existujúcimi aj plánovanými časťami Slnečníc a pomôžeme vám zorientovať sa v tom, čo ponúkajú a pre koho sú najlepšie.

Zóna viladomy: súkromie s lesom pred oknami

Zóna viladomy je obľúbená najmä pre otvorený prístup k prírode. Beh na hrádzi či prechádzka lesom sa začína doslova pod bránou na širokých uliciach plných odrastenej zelene. V roku 2021 sme tu vybudovali aj moderný centrálny park s rozlohou približne 20 tenisových kurtov (14 000 m²). Ten je ideálnym miestom na rannú rozcvičku alebo kamarátsky basketbalový zápas so susedmi. V parku nechýbajú ani detské ihriská, oplotený výbeh pre psy či profesionálne outdoorové cvičisko.

Okrem milovníkov aktívneho oddychu Zónu viladomy ocenia tí, ktorí chcú pokoj a súkromie. Bytové domy v tejto časti Slnečníc sú nižšie a s menším počtom bytov. Sú ideálne napríklad pre mladé rodiny, ktoré chcú deťom dopriať dostatok bezpečného pohybu na čerstvom vzduchu, letné grilovačky v parku či vodné dobrodružstvá pri jazerách v Rusovciach, Čunove alebo v neďalekom Draždiaku. V neposlednom rade je Zóna viladomy typická aktívnym komunitným životom a dobrými susedskými vzťahmi, ktoré prispievajú k príjemnej atmosfére v štvrti.

Zóna mesto: vybavenosť a komfort

Ak k šťastiu potrebujete príjemný mestský ruch, pestrý život a rýchlu dostupnosť obchodov a služieb, zaostrite na Zónu mesto. Medzi domami nájdete roztrúsené vnútrobloky s ihriskami a otvorené priestranstvá ideálne na kus reči so susedom pri prechádzke s deťmi alebo so psom. Priľahlé trávniky sú zas perfektným základom na rýchlu rannú rozcvičku alebo beh. Čoskoro tu pribudne aj druhý veľký park v Slnečniciach s výbehom pre psy, piknikovou lúkou a kríkovým labyrintom.

Bývanie v Zóne mesto je ideálne pre každého, kto chce mať blízko úplne všetko – lesy aj jazerá, obchody aj služby, centrum aj priateľov. Spojenie s centrom bude onedlho ešte dostupnejšie vďaka výstavbe novej električkovej trate so zastávkou priamo v Slnečniciach. Tú doplní aj mestská cyklotrasa, na ktorú sa napojí cyklotrasa kľukatiaca sa naprieč celou štvrťou.

Slnečnice UNIQ: vysoký štandard, prvotriedna architektúra

Posledným projektom v Zóne viladomy sú Slnečnice UNIQ, ktoré na prvý pohľad upútajú vysokým štandardom architektúry a dizajnu, štedrými pôdorysmi bytov a veľkorysými exteriérovými plochami. Na každom detaile tu cítiť pozornosť štúdia Compass, vďaka ktorej bývanie v Slnečniciach UNIQ naplní očakávania náročnejších záujemcov o bývanie

Projekt pritom ponúka všetky výhody Zóny viladomy: blízkosť lesov a jazier, dostatok súkromia a vkusné verejné priestory. To všetko tu zažijete v nadštandardných riešeniach, ktoré ocenia najmä milovníci architektúry a dizajnu.

Slnečnice POP: 15 minút do centra

Slnečnice POP sme navrhli ako férovú voľbu pre prvé bývanie v príjemnom prostredí. Projekt vyrastá v podobe deväťpodlažných bytových domov v Zóne mesto, ktorých obrovskou výhodou je umiestnenie priamo pri plánovanej zástavke električky s názvom Janíkov dvor. Cesta za kultúrou a zábavou do centra mesta sa tak výrazne skráti a zjednoduší.

Slnečnice POP sú vďaka flexibilite v dispozíciách bytov zaujímavé najmä pre tých, ktorí si chcú svoje nové bývanie prispôsobiť vlastnému vkusu a rytmu života. Súčasťou domov sú však aj moderné mezonety, ktoré ponúknu vyšší štandard dizajnového bývania. Prvé byty z celkového počtu 360 bytov plánujeme dokončiť v roku 2022.

Slnečnice NAD MESTOM: nový pohľad na Bratislavu

Prvé výškové budovy v Slnečniciach začneme stavať na prelome rokov 2022 a 2023 v rámci projektu NAD MESTOM. Ten bude priamo susediť s rozľahlým parkom v Zóne mesto a prinesie dvadsaťpodlažné budovy s veľkolepými výhľadmi na panorámu Bratislavy. S nimi pribudnú otvorené vnútrobloky plné zelene a terás.

Pestrá štvrť, dobrá štvrť

Slnečnice sme si od počiatku predstavovali ako plnohodnotnú mestskú štvrť, ktorá kombinuje výhody lokality s rozmanitosťou príležitostí. Po desiatich rokoch je iba na obyvateľoch, či sa prebehnú lesom, zájdu s deťmi na zmrzlinu alebo zbalia plavky na cyklovýlet do Čunova.

Susedia tu tvoria silnú komunitu a bežne spolu športujú, oddychujú, grilujú, ale aj klebetia pri káve, chodia von so psami či kočíkujú ďalšiu generáciu Slnečničanov. Vybavenosť sa neustále rozvíja a pribúdajú gastroprevádzky, obchody aj špecializované lekárske ambulancie pre dospelých a deti. Reálne kontúry naberá aj električková trať a cyklotrasa, ktorá štvrť spojí s centrom Bratislavy.

Život v Slnečniciach je vďaka pestrým možnostiam skvelou príležitosťou investovať do budúcnosti. Príďte sa o tom presvedčiť na vlastné oči – stačí prísť na naše predajné miesto v Zóne viladomy a radi vám povieme viac.

Sledujte novinky zo Slnečníc a aktuálnu ponuku bytov
Pripojte sa k viac ako piatim tisícom súčasných obyvateľov Slnečníc, ktorí všetky benefity štvrte na pomedzí prírody a mesta zažívajú denne už niekoľko rokov. Ak sa chcete dozvedieť viac o jednotlivých zónach či prezrieť si aktuálnu ponuku bytov, sledujte stránku Slnečníc alebo sa prihláste na odber newslettra.