Stanovisko developera k podpore politických iniciatív

Komunálne voľby sú predo dvermi a my vítame snahu aktívnych obyvateľov, ktorí sa plánujú do nich zapojiť. Náš postoj, ktorý vyplýva z našich interných smerníc, je jasný: akákoľvek podpora politických iniciatív z našej strany je v priamom konflikte záujmov. Politické aktivity nepodporujeme a tento princíp uplatňujeme a budeme uplatňovať voči akýmkoľvek politickým iniciatívam v rámci, ale aj mimo rámca našich projektov.

Publikované

Milé obyvateľky a obyvatelia Slnečníc,

s blížiacimi sa jesennými komunálnymi voľbami sa začnú na sociálnych sieťach, ale aj v médiách, opäť v čoraz väčšej miere riešiť témy týkajúce sa lepšieho života v Petržalke, vrátane Slnečníc. Lepšie dopravné riešenia, materské škôlky, školy, verejné priestranstvá a zeleň, to všetko sú témy, ktoré aktívne riešime so samosprávou od začiatku budovania štvrte.

Najmä v silných komunitách, aké vznikli aj v Slnečniciach, je snaha presadiť riešenia priamo v komunálnej politike prirodzená a pre komunitu môže byť veľmi užitočná. Aj preto snahu obyvateľov Slnečníc zlepšiť verejné služby a infraštruktúru v lokalite, kde žijú, trávia čas so susedmi a priateľmi, samozrejme vítame.

Niektorí obyvatelia Slnečníc, ktorí zvažujú kandidovať v komunálnych voľbách, sa na nás obracajú so žiadosťami o rôznu formu podpory. Ide napríklad o poskytnutie priestorov či plôch, ktoré sú v našom vlastníctve, na aktivity, ktoré súvisia s ich kandidatúrou.

Akákoľvek podpora politických iniciatív z našej strany je v priamom konflikte záujmov, keďže naše podnikanie je v územiach, v ktorých realizujeme naše aktivity, regulované orgánmi verejnej správy. Naše interné smernice nám neumožňujú povoliť a tým pádom podporiť aktivity súvisiace s politickými kampaňami.

Máme za to, že akákoľvek podpora politických iniciatív z našej strany je v priamom konflikte záujmov, keďže naše podnikanie je v územiach, v ktorých realizujeme naše aktivity, regulované orgánmi verejnej správy. Tento princíp uplatňujeme a budeme uplatňovať voči akýmkoľvek politickým iniciatívam v rámci, ale aj mimo rámca našich projektov, pretože to považujeme za správne.

Znamená to, že naše interné smernice nám neumožňujú povoliť a tým pádom podporiť aktivity súvisiace s politickými kampaňami na našich pozemkoch (napríklad v Slnečnice Markete), či v nami vlastnených priestoroch, a to ani za komerčných podmienok. Tieto pravidlá sa prirodzene nevzťahujú na pozemky a priestory v už dokončených častiach Slnečníc, ktorých spoluvlastníkmi sú obyvatelia a spolurozhodujú o nich, a tiež obchodných prevádzok, ktoré v štvrti podnikajú.

Veríme, že tí, ktorí plánujete kandidatúru, nášmu postoju rozumiete. Všetkým z vás, ktorí sa rozhodnú kandidovať v jesenných komunálnych voľbách, prajeme veľa energie do nadchádzajúcich mesiacov. A samozrejme v prípade vášho zvolenia vám prajeme veľa úspechov pri presadzovaní zmien, ktoré môžu zlepšiť život nielen obyvateľov Slnečníc, ale aj Petržalky a nášho mesta. Ak máte k tejto téme ďalšie otázky, pokojne nám napíšte. 

Ján Krnáč, CEO Cresco Real Estate

Nová verejná škôlka v Slnečniciach, alebo keď sa poplatok za rozvoj vracia späť do lokality

Nová verejná škôlka v Slnečniciach, alebo keď sa poplatok za rozvoj vracia späť do lokality

Existujúcu súkromnú škôlku doplní v Zóne viladomy aj štátne zariadenie. Vzniknúť by tu malo miesto až pre približne 70 detí, najmä zo štvrte Slnečnice a priľahlých častí Petržalky.

Čítať viac