Slnečnice ďalej rastú! Toto sú novinky 11/2021

Slnečnice sú presne v polovici svojho rozvoja – 10 rokov máme už za sebou a aspoň ďalších 10 nás ešte čaká. Stále sa tu niečo deje - budujeme druhý verejný park, čoskoro otvoríme ďalšiu časť cyklotrasy a pripravujeme nový projekt v Zóne mesto. 

Publikované

Slnečnice po desiatich rokoch rozvoja ďalej rastú a už túto jeseň si môžete všimnúť viacero zmien. Toto sú najvýznamnejšie z nich: začíname práce na veľkom verejnom parku, pribudlo viacero nových obchodov a služieb, pokračujeme v rozvoji cyklotrasy pri Slnečnice Uniq a pripravujeme nový projekt Slnečnice Nad mestom

Ďalší park v Slnečniciach: už vo výstavbe

V polovici novembra začali prvé práce na veľkom parku v zóne Mesto. Vieme, že park je pre susedov veľmi dôležitý a záleží nám na tom, aby bol každý jeho kút maximálne využitý. Na konci septembra sme s mestskou časťou Petržalka prebrali posledné pripomienky. Tie zapracúvame a zároveň sme začali park budovať. 

Postupne budeme pracovať na prvej etape parku: studni a rozvodoch vody, kríkovom labyrinte a výsadbe stromov. Následne pokračujeme s osvetlením, mobiliárom, chodníkmi a trávnikmi. O ďalších prácach v parku a akýchkoľvek obmedzeniach budeme samozrejme priebežne informovať.

Po úplnom dokončení všetkých etáp parku sa môžete okrem spomínaného kríkového labyrintu či množstva nových stromov a lavičiek tešiť aj na výbeh pre psov, piknikovú lúku a workoutové ihrisko. Park bude mať prípravu na kamerový systém, automatické zavlažovanie a rezervu na dobudovanie jazierka alebo iného vodného prvku. Tešíme sa, že park naberá reálnu podobu a veríme, že pomôže zdvihnúť kvalitu života v Slnečniciach. 

Nové bývanie: Slnečnice Nad mestom

Najväčšou zmenou, ktorá čaká Slnečnice v roku 2022, je projekt Slnečnice Nad mestom, ktorý vyrastie v Zóne mesto a ešte viac priblíži Slnečnice mestskému životu. Tak ako Slnečnice Uniq či Slnečnice POP, aj projekt Slnečnice Nad mestom bude špecifický: vytiahne sa do výšky a rozšíri ponuku bývania v štvrti o byty, aké v Slnečniciach doteraz neboli.

Prvé stavebné práce začnú najskôr koncom roka 2022, v závislosti od získania potrebných povolení. O akýchkoľvek obmedzeniach, ktoré budú súvisieť s výstavbou, budeme priebežne informovať na webe a sociálnych sieťach Slnečníc. 

Ak nechcete premeškať spustenie predaja bytov Slnečnice Nad mestom, prihláste sa na odber newslettra.

Odoberať newsletter

Nové prevádzky: rozširujeme vybavenosť

V uplynulých mesiacoch Slnečnice spestrilo niekoľko zaujímavých prevádzok, ktoré opäť rozšírili pestrosť možností v štvri. S majiteľmi niekoľkými z nich sme sa už mali možnosť aj porozprávať. Napríklad k lepšej starostlivosti o zdravie prispeli nedávno otvorená poliklinika Dr. Martinko a uroklinika Maleka Chanawaniho, ktoré onedlho doplní aj gynekologická ambulancia, očná ambulancia a fyzioterapeut.

Fanúšikov dobrého jedla určite potešilo letné otvorenie Konn burger či kaviarne AM coffee. V neposlednom rade môžete navštíviť už otvorené kvetinárstvo Flowers Drive, alebo slovenského výrobcu nábytku Fines. Za každú novú prevádzku v Slnečniciach sme veľmi vďační a teší nás, že štvrť zostáva dobrým miestom nielen na bývanie, ale aj na podnikanie.

Nové kilometre: pokračujeme s cyklotrasou

S cieľom prepojiť cyklotrasu Slnečníc na mestskú cyklotrasu pokračujeme aj v práci na nových úsekoch cyklochodníka. V súčasnosti dokončujeme cyklotrasu pozdĺž projektu Slnečnice UNIQ v Zóne viladomy a na budúci rok plánujeme hneď po získaní potrebných povolení vybudovať aj pohodlný cykloprechod cez Azúrovú cestu tak, aby tu cyklisti nemuseli zosadať s bicykla.

V súvislosti s výstavbou projektu Slnečnice Nad mestom budeme potom postupne pokračovať v budovaní cyklotrasy v rámci jednotlivých etáp projektu tak, aby sme dosiahli sľúbené napojenie na mestskú cykloinfraštruktúru.

Nový web: všetko na jednom mieste

Vieme, že včasné a úplné informovanie o všetkom dôležitom, čo sa v Slnečniciach deje, je dôležité. V rámci našej snahy sprehľadniť a zjednodušiť komunikáciu dnes už veľkej štvrte sme s veľkou radosťou spustili nový web Slnečníc, aby ste nič neprehliadli a všetky novinky našli pokope.

Ak vás zaujíma dianie v štvrti, sledujte tiež náš Facebook a Instagram, v ktorom pravidelne informujeme o novinkách, zmenách a zaujímavostiach zo života Slnečníc.

Ďakujeme, že Slnečniciam už 10 rokov dôverujete. Vážime si to a tešíme sa na 10 rokov ich ďalšieho rastu do krásy.