Škôlky, ihriská, ale aj lekári a hračkárstvo. Deti do Slnečníc jednoducho patria

Na jeseň tohto roka otvoríme v Slnečniciach už tretiu škôlku. Po verejnej a súkromnej škôlke otvorí svoje brány ďalšia súkromná INškôlka. Doplní už aj tak pestré možnosti, ktoré ponúkajú Slnečnice svojim malým obyvateľom.



Publikované

Slnečnice navrhujeme tak, aby sa v nich cítili dobre aj tí najmenší. Priestor pre nich objavíte na každom rohu. Či už sú to parky, ihriská, hrádza a príroda za rohom, alebo lekári, hračkárstvo a detské centrum v pešej dostupnosti.

Deti môžete prihlásiť už teraz

Svoje brány otvorí známa INškôlka už na jeseň tohto roka aj v Slnečniciach. Vy však môžete svoje ratolesti prihlásiť už teraz. Škôlka s kapacitou 40 detí čerpá zo svojich dlhoročných skúseností, ktoré začali v Česku, a k nám prináša moderné, progresívne metódy. Jednou z nich je práve Hejného metóda, ktorá zlepšuje matematickú predstavivosť, chápanie súvislostí a logické myslenie. Nebojte sa, nemusíte si predstavovať žiadne náročné vzorce či komplikované učebné postupy. Prvoradá je detská radosť z objavovania všetkými zmyslami na pozadí budovania matematických schém hravou formou.

Súčasťou je tiež metóda učenia NTC, ktorá je na Slovensku skôr výnimkou ako pravidlom. Podporuje tvorenie asociácií, zlepšovanie pamäti a logického myslenia. Dôležitým prvkom je aj výučba detskej jogy. Tá pomáha deťom zrelaxovať, vnímať svoje telo a emócie, ako aj správne držať telo. Rozšírená výučba angličtiny, ako aj široká ponuka krúžkov sú pre INŠkôlku samozrejmosťou.

Škôlka využíva Hejného metódu, ktorá zlepšuje matematickú predstavivosť, chápanie súvislostí a logické myslenie.

Skvelou správou pre zaneprázdnených rodičov je určite celoročné fungovanie škôlky s výnimkou štátnych sviatkov. Navyše, aby ste mali možnosť lepšie zladiť svoj pracovný život s rodinným, INŠkôlka tu je pre vás aj vaše deti už od 7.00 do 17.30 hod.

Ďalšie škôlky v Slnečniciach

Stálicou, ktorú vám však veľmi radi pripomenieme, je naša prvá súkromná škôlka. Nie každá škôlka sa totiž môže pýšiť tým, že má na dosah príjemný lesík aj detské ihriská. A nielen to. Bystrá škôlka sa drží Montessori vzdelávania, ponúka poobedné krúžky a v každej triede je odborný anglický lektor.

  Do Slnečníc v Zóne viladomy od novembra pribudla aj verejná škôlka. 

Okrem súkromných škôlok k nám do Slnečníc v Zóne viladomy od novembra pribudla aj verejná škôlka. Vzniklo tak miesto približne pre 70 detí.

Detská poliklinika v Slnečniciach rastie a prijíma nových pacientov

Detská poliklinika v Slnečniciach rastie a prijíma nových pacientov

Obľúbená poliklinika Dr. Martinko v týchto mesiacoch rozširuje ponuku služieb zdravotnej starostlivosti pre deti. Ktoré ambulancie tu nájdeme už dnes a ktoré ďalšie pribudnú v Slnečniciach v blízkej budúcnosti? Porozprávali sme sa s Danielom Kodajom, zakladateľom detskej polikliniky Dr. Martinko v Zóne mesto.

Čítať viac

Špičková zdravotná starostlivosť pre deti

Kvalitnú starostlivosť pre mladé rodiny do Slnečníc priniesol Dr. Martinko, ktorý zo stomatologickej ambulancie postupne rozšíril ponuku služieb zdravotnej starostlivosti pre deti. Detskú polikliniku nájdete v Zóne mesto a registráciu môžete vybaviť osobne alebo jednoducho z domu vďaka call-centru či prostredníctvom formulára priamo na webe. Deti tu nájdu veselé farebné priestory, kútik na kreslenie aj interaktívne hračky vrátane X-boxu. Takže áno, ak ste hľadali ideálnu pediatriu pre svoje ratolesti, teraz už viete, kde ju nájdete.

 Zábavné centrum plné pohybu, smiechu, radosti a aktivít. Jedným slovom LEON.

Zábava vo vnútri aj vonku

A keďže v Slnečniciach vybavíte okrem povinností aj zábavu, po skvelom dni v škôlke ponúka naša štvrť vašim deťom nekonečné dobrodružstvá. Zábavné centrum plné pohybu, smiechu, radosti a aktivít. Jedným slovom LEON. Choďte si po pestré zážitky, vaše ratolesti sa môžu tešiť nielen na voľný program, ale aj dennú škôlku či tábor. Ich predstavivosť môžete rozvíjať aj doma. Stačí navštíviť prémiové hračkárstvo Kidmania a vybrať si z množstva prepracovaných edukatívnych hračiek či spoločenských hier.

Alebo chcete stráviť podvečer na vzduchu? Nemusíte strácať čas jazdením v aute. Vybehnite na hrádzu alebo obehnite detské ihriská v Zóne mesto. V Zóne viladomy sa môžu deti zahrať na multifunkčnom športovom ihrisku a detskom ihrisku. Do nového Parku Josepha Poppera v Slnečniciach zoberte celú rodinu vrátane starých rodičov. Uvidíte, každý si tam príde na svoje. Najmä vďaka širokej škále atrakcií, ktoré tam nájdete. Okrem klasických preliezačiek je veľkým lákadlom trampolína, hojdačky, ale aj workoutové konštrukcie pre starších. A ak máte doma malého futbalistu či futbalistku, stačí sa ozvať vášnivému futbalistovi a susedovi zo Slnečníc Tomášovi Varadínkovi, ktorý v Slnečniciach už viac ako päť rokov trénuje deti.

Tak čo, už viete, aký program s deťmi zvolíte v Slnečniciach práve dnes?

Mesto má slúžiť aj deťom. Ako sa s nimi žije v Slnečniciach?

Mesto má slúžiť aj deťom. Ako sa s nimi žije v Slnečniciach?

Aby štvrť prekvitala, potrebuje poskytnúť bezpečie a príležitosti nielen pre dospelých, ale aj pre deti a ich rodičov. Ako sa tu žije rodinám s deťmi a aké príležitosti tu pre ne vytvára miestna komunita sme sa rozprávali s päťčlennou rodinou a futbalovým trénerom.

Čítať viac